Hypoglykemie Dieet

Hypoglykemie ontstaat vaak door verkeerde keuzes in het voedingspatroon. Een hypoglykemie dieet is in zulke gevallen de beste oplossing. Met een hypoglykemie dieet beperkt men de inname van snel werkende koolhydraten zoals koekjes,snoepjes en chocolaatjes. Men spreekt over Hypoglykemie als er extreme schommelingen plaatsvinden in de bloedsuiker. Dan is de bloedsuiker weer te hoog, dan weer te laag, om gek van te worden! Gelukkig zijn er tal van manier om de effecten van hypoglykemie in de kiem te smoren en in sommige gevallen zelf helemaal te tackelen. Dit gaan we doen aan de hand vaan een hypoglykemie Dieet.

Waaruit bestaat het hypoglykemie dieet

Eigenlijk is het concept van het hypoglykemie dieet vrij simpel: het zo veel mogelijk vermijden van snelle koolhydraten en geraffineerde suikers. Daarnaast het zoveel mogelijk eten van volkoren producten, verse groentes en met name verse producten zoals bijvoorbeeld aardappelen. Producten waren geraffineerde suikers veel voorkomen en die men dus moet vermijden zijn onder andere: frisdranken, appelsap, zoet beleg zoals hagelslag, jam en chocopasta, koekjes, snoepjes, ijs en chocolaatjes.

Met wat gezond verstand weet je vaak zelf wel of ergens veel suikers inzitten of niet. Probeer hier goed en kritisch naar te kijken, het is tenslotte voor je gezondheid. Daarnaast kan het handig zijn om die inname van melkproducten, koffie (cafeïne) en alcohol wat te beperken. Producten die wel goed zijn om te nemen tijdens het hypoglykemie dieet zijn onder andere: alle volkorenproducten zoals zilvervliesrijst, volkoren pasta, aardappelen, noten en zaden en alle verse groentes. Ook kan vette vis een positieve bijdrage leveren. Denk hierbij aan zalm, haring en makreel.

Eetmomenten hypoglykemie dieet

Voor het hypoglykemie dieet geld dat er drie eetmomenten op een dag zijn met daarnaast drie momenten waarop tussendoortjes genuttigd kunnen worden. Voorbeelden van tussendoortjes zijn yoghurt, volkorencrackers of een handje noten. Tussen de eetmomenten in mag een niet al te groot tijdbestek zitten. Een goede richtlijn is om om de twee uur wat te nemen.

Eigenlijk is het hypoglykemie dieet vrij simpel en bij de meeste mensen, met wat kleine aanpassingen makkelijk in gebruik. Voor mensen die extreem veel suikers of in een keer grote porties voedsel naar binnen werken kan het volgen van het hypoglykemie dieet, zeker in het begin een redelijk moeilijk opgave zijn. Zeker de eerste week zal erg moeilijk zijn, maar naarmate de tijd vordert zal het makkelijker zijn, zul je je fitter voelen en minder verlangen naar al die suikers.

Reactie's zijn gesloten