Zo stabiliseer je een te lage bloedsuikerspiegel

De één heeft last van een te hoge bloedsuikerspiegel en de ander juist van een te lage. Maar hoe kan je de bloedsuikerspiegel het beste stabiliseren? Oftewel: hoe voorkom je dat je een te lage bloedsuikerspiegel krijgt en hoe kan je een lage bloedsuikerspiegel juist weer op peil krijgen?

Meerdere porties

Vaak wordt gezegd dat je bij een te lage bloedsuiker extra suiker en koolhydraten moet eten. Dat klopt ook. Het beste kan je fruit eten of koolhydraten nemen in de vorm van brood of pasta. Overdaad is ook weer niet goed. Daarom is het aan te raden om je maaltijden te nuttigen in 5 of 6 porties per dag. Oftewel: ontbijt, lunch, avondeten en twee of drie gezonde tussendoortjes. Om een te hoge bloedsuiker te voorkomen kan je het beste weer geen suiker of snelle koolhydraten nuttigen. Alleen als je een te lage bloedsuiker hebt, zijn suiker en snelle koolhydraten dus aan te raden om erger te voorkomen.

Beweeg!

Bewegen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Bewegen is gezond en belangrijker. Door flink te bewegen leer je jouw lichaam efficiënt in te zetten en dat werkt door in alle facetten van het menselijk lichaam. Ook bij het aanmaken van bepaalde stoffen als insuline en hormonen. Dit komt de bloedsuikerspiegel ten goede. Leuk is het niet voor iedereen, maar belangrijk is het wel. En wat is er belangrijker? Een half uur tot een uur bewegen per dag en weer een goede bloedsuikerspiegel of niet sporten en een te lage (of te hoge) bloedsuikerspiegel? Te veel inspanning kan zorgen voor een te lage bloedsuiker dus het is belangrijk om het sporten op te bouwen en niet meteen een halve marathon te gaan lopen.

Resultaten boeken

Bewegen en eten. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten om jouw te lage bloedsuiker op peil te brengen. Een te lage bloedsuiker ontstaat vaak doordat er te weinig wordt gegeten en vaak op te late tijdstippen. Zodra je wakker wordt dien je te ontbijten en houdt vast aan minimaal vijf porties per dag. Drie hoofdmaaltijden en twee of drie tussendoortjes. Ga daarnaast bewegen en je zult de resultaten al snel merken. Naast bovengenoemde maatregelen is het verstandig om zelf de bloedsuiker op te meten om er zo achter te komen waar het fout gaat.

Ga vandaag nog aan de slag met het opmeten van je eigen bloedsuiker!

Reactie's zijn gesloten