Zelf de bloedsuiker opmeten

Zelf de bloedsuiker opmeten is een essentieel onderdeel in de bepaling of iemand een afwijking in zijn of haar bloedsuikerwaarde heeft. Als je twijfelt of jouw bloedsuiker te laag of juist te hoog is dan kan je het best voor een eerste meting contact opnemen met de huisarts. Deze zal dan de bloedsuiker opmeten en zo weet je direct of jij een afwijking in jouw bloedsuikerwaarde hebt.

De beste bloedsuikermeter op de markt

  1.  Medisana Meditouch 2
   Afbeelding van de medisana meditouch 2 bloedsuikermeter
   Verkoopprijs €32,95
  2. Teststrips voor de Medisana Meditouch 2
   Afbeelding van de teststrips van de Medisana Meditouch 2
   Verkoopprijs €21,95

Zelf de bloedsuiker opmeten

Als de huisarts eenmaal geconstateerd heeft dat je een te lage of een te hoge bloedsuiker hebt. Is het zaak om de bloedsuikerwaardes in te gaten houden. Gelukkig hoef je hiervoor tegenwoordig niet meer elke keer naar de huisarts toe. Je kan deze eenvoudig vanuit huis ook zelf opmeten. Het opmeten van de bloedsuiker gebeurd met een bloedsuikermeter. Om effectief de bloedsuiker op te meten zijn er drie dingen nodig:

Een prikpen: een apparaat waarmee u met een klein naaldje in de vingertop prikt. Hierdoor zal er een druppel bloed naar buiten komen.

Een teststrip: Hier legt u de druppel bloed op.

Een bloedsuikermeter: Hier stopt u de teststrip met het druppeltje bloed in. Vervolgens kunt u de bloedsuiker aflezen.

Zoals u ziet kunt u met deze drie onderdelen gemakkelijk zelf de bloedsuiker meten. Er zijn nog enkele richtlijnen waaraan u zich kunt houden om het proces gemakkelijker te laten verlopen.

Tips bij het opmeten van de bloedsuiker

 • Was uw handen alvorens met lauw tot warm water. Wanneer u met warme handen prikt zal het bloed beter uit uw vinger stromen.
 • Zorg voor goede droge handen dit zal het proces vergemakkelijken
 • Komt het bloed niet in een keer uit uw vingertop? Strijk dan met de vingers van uw andere hand langs de vingertop van de zojuist geprikte vinger om er een druppeltje bloed uit te krijgen.
 • Doe het druppeltje bloed op de juiste plaats van de test strip.

Waar kunt u een bloedsuikermeter kopen?

Het aanschaffen van een bloedsuikermeter en bijbehorende test-strips ging in het verleden vaak via de apotheek. Gelukkig zijn er steeds minder mensen die van deze optie gebruik maken. Een bloedsuikermeter of test strips aanschaffen bij de apotheek zorgt vaak voor een veel te hoge prijs die betaald wordt. De duurste opties worden aangeraden en hier wordt vaak de hoofdprijs voor betaald. Gelukkig kan met de komst van het internet iedereen eenvoudig zijn of haar bloedsuikermeter online bestellen. De website die ik zelf altijd gebruik voor het testen van mijn bloedsuiker en die ik dan ook aan iedereen aan kan raden is de website diabetesmagazijn.nl. Bij elke bloedsuikermeter staan ervaringen van klanten die dit product reeds al aangeschaft en gebruikt hebben. Op deze manier kan er eenvoudig, snel en doeltreffend een bloedsuikermeter aangeschaft worden. Buiten dat deze website goedkoop en overzichtelijk is. Hebben ze een uitstekende service en leveren ze binnen 24 uur.

De beste bloedsuikermeter op de markt

De bloedsuikermeter die het voor mij en vele anderen met mij het beste werkt is de medisana meditouch 2.

Buiten dat deze bloedsuikermeter extreem nauwkeurig is. Voelt hij ook nog is goed, robuust aan en is hij van uitstekende kwaliteit. De bloedsuikermeter opmeten is met de medisana meditouch 2 een fluitje van een cent en je zult er dan ook versteld van staan hoe eenvoudig het opmeten van de bloedsuiker eigenlijk is.

Bestel hier de Medisana Meditouch 2

Essentieel onderdeel

Het opmeten van de bloedsuiker zal in het begin best even wennen zijn, maar als je hier eenmaal gewend aan bent kun je beginnen met het bijhouden en in de gaten van jouw bloedsuikerwaardes. Dit is een vrij essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat jouw bloedsuikerwaardes in de toekomst weer stabiliseren. Aan de hand hiervan zou je dus wel kunnen stellen dat het hebben van een bloedsuikermeter om zelf de bloedsuikermeter op te meten onmisbaar is.