Suikerziekte

Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van suikerziekte, ofwel diabetes. een op de vier is zich hier niet bewust van, dit ligt dus rond de 250.000 mensen. Het grootse gedeelte heeft suikerziekte type 2. Slechts een op de tien heeft last van suikerziekte type 1

Suikerziekte

Suikerziekte heeft, ook al zal de naam dit doen vermoeden niet zoveel te maken met suiker. Er word weleens gesuggereerd dat iemand met suikerziekte geen suiker meer tot zich mag nemen. Dit is gebaseerd op onjuistheden. Vanwege deze onjuistheden spreekt men liever van diabetes dan suikerziekte.

Suikerziekte word onderverdeeld in twee vormen:

Suikerziekte type 1:

Deze variant van suikerziekte komt vaak voor bij jongeren en kinderen. Bij deze variant van suikerziekte word er te weinig tot geen insuline aangemaakt door de alvleesklier. Soms word er nog wel insuline aangemaakt, maar word dit dan direct weer vernietigd.

U kunt hier meer lezen over suikerziekte type 1.

Suikerziekte type 2:

Dit is de vorm van suikerziekte die het vaakst voorkomt. Suikerziekte type 2 word ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Wat overigens niet hoeft te zeggen dat u op jonge leeftijd geen last kan krijgen van Diabetes type 2. Bij deze vorm van suikerziekte word er nog wel insuline aangemaakt door het lichaam, maar kan dit niet meer verwerkt door het lichaam. Hierdoor blijft de bloedsuiker op een hoog niveau zitten. Dat is natuurlijk niet prettig en hier moet u dan ook een oplossing voor proberen te vinden.

Lees hier meer over suikerziekte type 2