symptomen suikerziekte

Suikerziekte kan indien onbehandeld een vervelende kwaal zijn. Heeft u het idee dat u last heeft van suikerziekte en ervaart u een van onderstaande symptomen van suikerziekte? dan kan het raadzaam zijn contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan u verder helpen en eventueel testen op suikerziekte.

Symptomen suikerziekte

Er zijn eigenlijk drie veelvoorkomende symptomen voor suikerziekte.

Veel moeten drinken en vaak moeten plassen

Dit is een veelvoorkomend symptoom van suikerziekte, maar tegelijkertijd ook een van de minst betrouwbare. Veel plassen en vaak drinken kan natuurlijk ook gewoon komen door dat men veel drinkt.Bij dit symptoom van suikerziekte heb je een te hoge bloedsuiker. Ofwel geen insuline,of heel weinig insuline in het bloed. Het kan ook zijn dat er wel insuline in het bloed zit, maar dat het niet actief meer is. Het gevolg hiervan is dat het lichaam te maken krijgt met heel veel glucose. Dit moet door het lichaam weer verdund worden en hierdoor pakt het al het vocht dat het kan vinden, waardoor er weer meer vocht genuttigd moet worden om het vocht op peil te houden.

Een slap en vermoeid gevoel

Dit is een van de betrouwbaarste symptomen van suikerziekte. Als het lichaam geen tot weinig insuline aanmaakt word de glucose ook niet opgenomen en blijf dit in het bloed rondzweven. Gevolg hiervan is dat men zich slap,futloos en inspiratieloos voelt. Mocht u dit symptoom van suikerziekte ervaren is het verstandig contact met uw huisarts op te nemen.

Snel gewicht verliezen

heeft vaak toepassing op suikerziekte type 1. Bent uw de laatste tijd veel gewicht verloren zonder aanwijsbare reden? dan kan dit wijzen op suikerziekte.

Zoals u ziet geven de bovenstaande symptomen niet altijd antwoord op de vraag of u wel of geen suikerziekte heeft. Het kan vervelend zijn als u rondloopt met suikerziekte zonder dit te beseffen. Raak echter niet in paniek bovenstaande symptomen hoeven niet altijd te duiden op suikerziekte. Misschien is er wel wat anders aan de hand. Mijn advies is dan ook: neem contact op met de huisarts. Tegenwoordig nemen minder en minder mensen de tijd om even langs de huisarts te gaan, omdat alles toch wel op het internet staat. Aan de ene kant is dit wel zo, maar een goede huisarts kent u, uw situatie en uw verleden. Daarbuiten ziet de huisarts de kwaal ook nog is door zijn eigen ogen. Er is geen enkele internet pagina die dit kan. De huisarts is uw beste vriend. Vergeet hem niet af en toe te bezoeken.